»Opozorili so, da se pridelovalci hrane vse pogosteje spopadajo tako z manjšimi krajami kot z velikimi organiziranimi krajami celotnega pridelka.«
»Ali lahko z ekološko pridelavo pridelamo dovolj hrane, ki bo cenovno dostopna potrošnikom, pridelovalcu pa omogočila pravično plačilo znotraj agroživilske industrije?«
»Takšen način ponudbe razvrednoti delo rejcev (pridelovalcev), ima negativen vpliv za oblikovanje odkupnih cen v prihodnje, razvrednoti pomen kakovostne, lokalno pridelane hrane kot strateške dobrine ter vnaša dodatno nezadovoljstvo v odnose med deležniki preskrbe s hrano, tudi s sumom o dampingu.«
»Hrana ni samoumevna. Z odgovornim ravnanjem, podporo lokalnim pridelovalcem in zmanjševanjem odpadne hrane lahko kot družba naredimo pomemben korak k bolj pravični in trajnostni prihodnosti.«
»Zaradi zaprtja šol so ostale velike količine dobre, zdrave, lokalno pridelane hrane, ki je kmetje niso mogli prodati. Ob tem se še bolj zavedamo pomena te lokalne hrane in vseh posledic nakupovanja hrane pri lokalnih pridelovalcih.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju